2011-01-26 12:14:03• hírek • Szatmár.ro

Műkorcsolya és jégtánc Eb a Magyar TV-ben

A selejtezőkkel megkezdődött a berni műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság, a kontinensviadal döntőit és gáláját csütörtöktől vasárnapig közvetíti a Magyar Televízió.

Elkezdődött Svájcban a műkorcsolya és jégtánc Eb, Európa legjobbjai az első három versenynapon a selejtezőkön mérik össze tudásukat, az itt történtekről folyamatosan beszámol az MTV a Sporthírekben. Csütörtökön és pénteken a bajnokság páros és jégtánc versenyét a Magyar Televízió úgynevezett csúsztatott élőben, vagyis a valós kezdési időponthoz képest időben csúsztatva közvetíti az esti órákban.

A műkorcsolya történetében először fordul elő, hogy a férfi és a női szabadprogramot egy napon rendezik, így szombaton több mint négyórányi műkorcsolya-közvetítésre számíthatnak a sportág rajongói, akik a női kűrt már élőben követhetik nyomon. Vasárnap a hagyományoknak megfelelően a gála zárja az Európa-bajnokságot, az m1 két és fél órás délutáni élő közvetítését a késő esti órákban megismétli az m2. A teljes műsorfolyamot online is figyelemmel kísérhetik a www.telesport.hu oldalon, az adások az MTV internetes Videotárában visszanézhetőek lesznek.

A kommentátor az elmúlt években már megszokott módon Zelinka Ildikó lesz, aki mellett Engi Klára, egykori nagyszerű jégtáncos ül majd szakértőként.Sebestyén Júlia

A Telesport szakírói szerint a svájci fővárosban izgalmas verseny várható, hiszen a négy szakág közül egyikben sincs biztos befutónak számító aranyesélyes. Ami Magyarország esélyeit illeti, hét magyar induló képviseli országunkat Bernben, ám párosban ezúttal sem lesz képviselőnk. A hétfői és keddi selejtezők során sajnos már elbúcsúzott a versenytől a Nagy Zsuzsanna-Fejes Máté jégtánckettős, ahogy Vardanjan Tigran is. A nők mezőnyében viszont a tavaly visszavonult Sebestyén Júlia 2010-es eredményeinek köszönhetően két magyar induló is ott lehet a kontinensviadalon. A 2004-es Eb negyedik helyezettje, Pavuk Viktória évek óta nem indult nemzetközi versenyen, most azonban szép visszatérésre készül, és néhány nappal a rajt előtt az is eldőlt, hogy a sokáig sérüléssel küszködő amerikai-magyar Hadford Katherine is jégre léphet Bernben, ám az ő továbbjutása is a selejtezőkön nyújtott teljesítményétől függ.

Magyar szempontból a legnagyobb várakozás a decemberben Grand Prix-döntőbe jutó Hoffmann Nóra-Zavozin Makszim jégtánckettős szereplését előzi meg. A tavalyi Eb-n szintén Zavozin párjaként tizedik helyezést elérő Hoffmann úgy nyilatkozott, hogy az idei bajnokságon az első ötben szeretnének végezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: